Minden szempontot figyelembe kell venni! A szökőkutak sokat változtak az elmúlt évtizedben. Ma már valóban kiváló minőségű rézből, rozsdamentes acélból, bronzból, betonból és kőből készülnek, és néhány meglehetősen szép, gyantából és üvegszálból készül. Nagyon gyakran szökőkút tulajdonosokkal beszélek, és rengeteg mintát nézek meg, többek közt kiállításokon és a folyóiratokban. A kerti szökőkút vásárlása előtt nagyon sok a felmerülő kérdés. Például, ami jól néz ki egy boltban, de lehet, hogy nem megfelelő választás otthonának vagy vállalkozásának.

Bronz és rozsdamentes acél szökőkutak

Ezek a szökőkutak a drága kategóriába tartoznak. De vajon illeszkedik oda, ahova el akarja helyezni? Megvan a megfelelő udvar, vállalkozás vagy helyszín egy ilyen klasszikus megjelenítéséhez? Ön is szereti az öregedési folyamatot (a verdigris patina), amelyen a bronz megy keresztül? Megengedheti magának az egyiket? Ha igennel válaszolt ezekre a kérdésekre, bronz vagy rozsdamentes acél a megfelelő választás az ön számára.

Beton szökőkutak

Ezek továbbra is a legjobb ár/érték arányt biztosítják a pénzéért, elsősorban azért, mert a beton olcsó. Valójában a beton szökőkutak költségeinek hatalmas része az eladásra szánt boltokba történő szállítás és a festés költsége teszi ki. Maga a beton, a szökőkutak gyártásának legolcsóbb része. A legtöbb vállalat (bár nem mindegyik) acéllal erősíti szökőkútjait. Ez erőssé teszi őket, de azt is jelenti, hogy a betont le kell tömíteni. Ha nem festették, akkor tiszta tömítőanyagot kell rátenniük. Ellenkező esetben a víz átjut az acélig, amely rozsdásodik. Végül a szökőkút valószínűleg megreped. Végső tanács a betonról, vigyázz az „aranyosra”!